Läsprojekt: Pojken i randig pyjamas, Läxa 1

Hej!

Vi har den här veckan startat upp ett läsprojekt som kommer hålla på fram till lovet (v.9). Boken vi läser heter Pojken i randig pyjamas och är skriven av en författare som heter John Boyne. Boken bjuder in till många diskussioner som gärna kan följas upp där hemma.

Eleverna kommer att få läsläxa varje fredag där de ska  svara på  uppgifter i sin läslogg till veckan efter. Läxan ges fredag till fredag och tanken är sedan att vi följer upp och diskuterar läsloggarna i klassrummet. Läxorna kommer här på bloggen!

Det är viktigt att eleverna endast läser de kapitel de har i läxa och inte läser i förväg, då vi varje vecka arbetar med kapitlen i skolan.

Läxa 1:

Läs kapitel 3, 4 och 5. Svara på frågorna i din läslogg!

1. När utspelas handlingen?
  2. Beskriv familjen.
  3. Vad skulle du säga att Pojken i randig pyjamas är för typ av bok? Motivera.
  4. Vad tror du kommer hända i nästa kapitel?

Lycka till!

MVH