Tips inför nationella proven i matte (som är v. 15)

Hej!
Jag tror att flera av er elever känner att ni behöver öva inför nationella proven, och jag tror att många av er föräldrar är nyfikna på hur proven ser ut så därför kommer här lite tips och information.

Här finns planeringen för lektionerna fram till proven i v. 15: Planering

För att träna kan du:
1. Göra t.ex läxorna i matteboken, eller att repetera alla diagnoser vilket ger bra repetition och grundträning.
2. Se till att du kan allt som står på begreppspappret du fick förra veckan; alltså det här: Viktiga begrepp
3. Fortsätta arbeta med det nationella prov som genomfördes år 2013/14, vilket finns att skriva ut här: https://www.su.se/primgruppen/matematik/%C3%A5rskurs-6/exempel-ur-tidigare-prov. OBS! Gör inte någon del innan vi har arbetat med dem i skolan
4. Skriva ut och arbeta med bedömningsexemplen från 2012 och 2013 vilka finns längst ned på sidan jag länkat till i punkt 3.

5. Här finns bedömningsanvisningarna för de gamla proven från 2013/14 som vi använder för att träna med i skolan: Bedömningsanvisning Gamla nationella prov.  Kika gärna på dem när du har gjort en provdel för att se hur proven bedöms så att du förstår vad som krävs av dina svar för de olika betygsstegen och förmågorna. Eleverna har arbetat med det här i skolan och kan förklara för er föräldrar.

Till er föräldrar som är nyfikna på provet rekommenderar jag Skolverkets  samt Prim-gruppens info. Där finns svar på det mesta.

Vi återkommer med tider och mer info, men proven genomförs den 10 och 12 april. Då är det viktigt att alla elever är närvarande – proven kan inte skrivas i efterhand.
De elever som behöver anpassningar av olika slag får självklart individuell information.

// Catha

PS: På måndag får alla elever tillbaka matteproven som handlade om Geometri och statistik, be dem visa matriserna hemma.
Många behöver repetera skala, cirkelns omkrets och area samt längd-, mått- och viktomvandlingar samt medelvärde/typvärde/median.

Prenumerera på nya blogginlägg